Nol Wassen naar laatste rustplaats gebracht

Gem. Beesel Nieuws

In een bomvolle Sint Lambertuskerk in Reuver is vanmorgen afscheid genomen van Nol Wassen. De kist werd de kerk binnengereden door de professoren, onder wie Jan Huijskens en Pierre Cnoops, van de Narren Universiteit Limburg (NUL) en geflankeerd door de Ex Prinse Sociëteit (EPS) van vastelaovesvereniging De Windjbuujels uit Reuver. De dienst werd opgeluisterd door het Philharmonisch Gezelschap Reuver, de muziekvereniging waar Wassen meer dan 60 jaar lid van was. Vertegenwoordigers van de NUL, EPS en de philharmonie namen middels enkele toespraken afscheid van Nol Wassen. Jan Stinges zong het Ruivers Volkslied onder muzikale begeleiding van de Philharmonie.

Burgemeester Petra Dassen Twitterde na afloop “Vanochtend met zeer velen uit de gemeenschap afscheid genomen van onze ereburger Nol Wassen. Een afscheid in stijl, steun voor de familie”.  Nol Wassen overleed vorige week donderdag op 76-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Nol staat in de gemeenschap en regio bekend om zijn teksten die hij schreef voor verschillende vastelaovend liederen. Liedjes van zijn hand wonnen twee keer het LVK en in zijn eigen Reuver haalde hij menigmaal het podium op de jaarlijkse liedjesavond. Ook dit jaar haalde zijn ‘Dao hange de sjlingers’ de finale van het LVK. Het was uiteindelijk zijn laatste schlager.

Tummers advertentie