VLP opnieuw de grootste

Gem. Beesel Nieuws

De verkiezingen in de gemeente Beesel is gelijk aan het landelijk gemiddelde, de PvDA krijgt de meeste klappen, CDA blijft stabiel. De VLP behaalde de meeste stemmen, gevolgd door het CDA, Beeselse Lijst en PvdA. De VVD deed voor het eerst niet mee in de gemeente Beesel, Ben Hackert legde woensdag uit waarom de partij gestopt was klik hier voor zijn uitleg. De coalitie besprekingen zullen vermoedelijk dit weekend al beginnen. Tijdens de uitslagen avond keken er z’n 432 kijkers naar de livestream op Ruiver.nl.

De voorspelling van een lage opkomst landelijk bleek niet correct te zijn, landelijk en lokaal bleef de opkomstpercentage gelijk aan de verkiezingen in 2010. Bram Jacobs van het CDA kreeg de meeste stemmen, totaal z’n 921. Lijst trekker van de VLP Heijnen kreeg 505 stemmen, terwijl nummer twee op de lijst, Smolenaars 570 stemmen kreeg. De lijsttrekker van de PvDA, Holman kreeg 132 stemmen. Roelofs van de Beeselselijst 343. Voor de uitslagen op kandidaat-niveau klik hier.

http://www.youtube.com/watch?v=YLEkFQiEwl4&feature=youtu.be

Tummers advertentie