Flinke schade na brand in flatgebouw

112 Regio Venlo

Vrijdagavond laat heeft er korte tijd een felle uitslaande brand gewoed in een appartement in een flatgebouw aan de Geresstraat in Blerick. Omdat niet bekend was of er nog iemand in de woning aanwezig was, werd ook een ambulance gealarmeerd. De bewoners van de woning waren inmiddels veilig buiten en zodoende kon de brandweer direct de brand bestrijden. Een half uur na de melding was de brand geblust en is de brandweer direct begonnen met het ventileren van de woning waar de brand gewoed had en de aangrenzende woningen.

Van de 8 woningen die korte tijd ontruimd zijn geweest konden na controle door de brandweer 6 woningen weer worden vrijgegeven. Voor de woning waar de brand heeft gewoed en de bovenliggende woning is Salvage opgeroepen om de bewoners te helpen met de eerste opvang. De deels uitgebrande woning kan in ieder geval tijdelijk niet bewoond worden. Bij de brand raakte niemand gewond. Enkele bewoners zijn ter plaatse door het ambulancepersoneel gecontroleerd. Uiteindelijk is een bewoonster voor controle meegegaan naar het Viercuri ziekenhuis te Venlo. Over de oorzaak van de brand is niets bekend. De brand die ontstaan is in de slaapkamer heeft die ruimte volledig in de as gelegd en in de rest van de woning is water en rookschade ontstaan.

Tummers advertentie