Titel ver weg voor Reuver

Beesel Nieuws Reuver Sport

Vijfdeklasser Reuver (5D) kan de titel vergeten. De formatie van trainer Gé de Renett leed afgelopen zondag een pijnlijke 1-4 thuisnederlaag tegen RKMSV.

Koploper RKESV maakte zondag een halve misstap tegen Bieslo (1-1), maar heeft nog altijd acht punten voorsprong op Reuver. Met nog vijf wedstrijden voor de boeg is dat verschil bijkans onoverbrugbaar. Oefenmeester De Renett van Reuver, volgend seizoen werkzaam bij RKMSV, zag hoe zijn team tegen datzelfde RKMSV prima startte. Het verbaasde dan ook niemand dat Reuver via Tico Janssen de score opende. De aanvaller had een fraaie individuele actie in huis en maakte vrij voor de doelman van RKMSV geen fout: 1-0. Reuver verzuimde vervolgens door te drukken. RKMSV rook bloed, waarna Toon Berben de gasten weer op gelijke hoogte (1-1) bracht. Vlak voor de pauze incasseerde Reuver een tweede opdoffer toen Dave Janssen van RKMSV ongehinderd de 1-2 mocht aantekenen.

De thuisclub deed er na de hervatting alles aan om het tij te keren. Tevergeefs. RKMSV speelde compact en counterde levensgevaarlijk. Die strijdwijze leverde diep in de tweede helft nog twee doelpunten op via dezelfde Janssen. Tussen de bedrijven door kreeg Reuver amper uitgespeelde mogelijkheden. De ploeg van trainer De Renett, in het bezit van een periodetitel en dus verzekerd van nacompetitie, acteerde machteloos. Uiteindelijk leed Reuver een kostbare 1-4 nederlaag.

In dezelfde klasse zorgde Bieslo (5D) voor een kleine verrassing door lijstaanvoerder RKESV in Ell op 1-1 te houden. De Beeselnaren gaven voor de pauze nauwelijks ruimte weg, waardoor RKESV in aanvallend opzicht weinig kon uitrichten. Meteen na de pauze leek Bieslo te gaan stunten toen Wouter Crins de bal diagonaal tegen de touwen joeg: 0-1. RKESV herpakte zich echter, waarna Niels Geeraths voor gerechtigheid zorgde: 1-1. De gasten kropen op slag van tijd nog door het oog van de naald. Aanvaller Jelle Heber van RKESV kopte rakelings naast, zodat het bij een puntendeling bleef: 1-1.

Kerngegevens:
REUVER – RKMSV 1-4
15. Tico Janssen 1-0, 28. Toon Berben 1-1, 45. Dave Janssen 1-2, 73. Dave Janssen 1-3, 83. Dave Janssen 1-4.

RKESV – BIESLO 1-1
53. Wouter Crins 0-1, 70. Niels Geeraths 1-1.

Tummers advertentie