Lintje voor 2 ex-raadsleden gemeente Beesel

Gem. Beesel Nieuws

Twee ex-raadsleden, Gemmie Derksen van de PvdA en Ben Hackert van de VVD die sinds woensdag uit de gemeenteraad verdwijnen voor op z’n minst 4 jaar hebben beide een lintje ontvangen waarmee ze benoemd zijn tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw Derksen vervult van 2002 tot heden de functie van raadslid als afgevaardigde van de PvdA, afdeling Beesel-Reuver. Zij heeft zich met name ingezet voor een sociale en financieel gezonde gemeente. Ook is ze altijd zeer betrokken geweest bij o.a. het welzijnszwerk. Vanaf 2002 tot november 2013 is zij fractievoorzitter geweest van de PvdA. In de vergadering van 26 maart neemt zij afscheid als raadslid.

De heer Hackert was van 1990 tot 1994 raadslid voor de Lijst van de V.G.P. – Werknemers – Joosten. Kort na de verkiezingen van 1994 is hij op persoonlijke titel raadslid geweest tot 1998.
Ook nam hij tijdens deze periode zitting in een aantal commissies van de raad. Vanaf 2005 vervult de heer Hackert de functie van raadslid als afgevaardigde voor de VVD. Ook is hij vanaf 2005 fractievoorzitter van de VVD. In de vergadering van 26 maart neemt hij afscheid als raadslid.

Beide gaan op hun specialiteiten burgers adviseren als zij ‘problemen’ hebben met de gemeente. Omdat ze dat niet konden doen omdat ze in de raad zaten, hebben ze daar nu meer vrijheid in. Een interview en toelichting van de burgemeester volgt. De overige raadsleden kregen verschillende dankwoorden en een bloemetje van de burgemeester voor hun inzet afgelopen 4 jaar.

Foto: David Dunnaway
Tummers advertentie

Tagged