De SIV sinds woensdag actief in de hele regio

112 Nieuws

De brandweer rijdt vanaf morgen als eerste uit met de SIV (Snel Interventie Voertuig) zodra er een melding binnen komt. Wanneer blijkt dat er meer brandweer mensen nodig zijn volgt pas de ’tankautospuit’ met nog eens 4 personen. De kazernes inĀ Gennep, Venray, Horst, Venlo, Panningen, Roermond, Weert, Echt-Susteren en Heythuysen krijgen zo’n auto. De brandweer hoopt met de nieuwe auto’s sneller bij een brand of ander incident te kunnen zijn. De veiligheidsregio Limburg-Noord krijgt al jaren kritiek omdat ze vooral op het platteland te laat bij een brand zou zijn.

Voorheen rukte standaard een tankautospuit met 6 personen uit voor iedere melding. Voordat alle personen bij de kazerne (vrijwilligers) zijn, is er enige tijd verstreken. Wanneer er maar twee personen hoeven uit te rukken is er meer tijdwinst volgens de brandweer. Wanneer de SIV de klus niet aan kan, komt alsnog de TS (tankautospuit). Met koppelstukken kan de TS de SIV bevoorraden van water.

Tummers advertentie