Toverland verhoogt prijzen met 10% na miljoeneninvestering

Regio Peel en Maas

Afgelopen week opende Attractiepark Toverland in Sevenum de deuren voor het zomerseizoen. Het attractiepark heeft de toegangsprijzen voor het komende seizoen met 10% verhoogd. Dit is volgens het park nodig om een investering van afgelopen jaar terug te verdienen. Het attractiepark is vorig jaar voor zo’n 14 miljoen euro verbouwd. Een toegangskaartje kost dit jaar dus iets meer, “maar de bezoeker krijgt er ook veel voor terug” aldus het park. Vorig jaar is er groot nieuw themagebied geopend met acht nieuwe attracties, waaronder een nieuwe achtbaan, een wildwaterbaan en een fonteinenshow.

Ten opzichte van vorig jaar kost een kaartje aan de kassa 2,50 euro meer. Iedereen boven de 120 centimeter betaalt vanaf 29 maart 24,50 voor een entreebewijs. Kinderen tussen de 90 en 120 centimeter betalen 15,50 entree, dit bedrag is hetzelfde gebleven.

Teun Borst, communicatiemedewerker van Toverland: “Gezien de aanzienlijk gestegen attractiewaarde is een prijsstijging verantwoord. We kregen vaak te horen van bezoekers dat onze entreeprijs heel laag was ten opzichte van andere grote attractieparken met een vergelijkbaar attractie-aanbod. We zijn van mening dat we ondanks de verhoging van de prijzen aan de kassa nog steeds één van de parken zijn met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Het Duitse Freizeitpark Tester Team verkoos het nieuwe themagebied van Toverland tot beste uitbreiding in Europa van 2013. Het lijkt erop dat de uitbreiding het park geen windeieren legt. In 2013 bezochten maar liefst 621.000 gasten het park. Daarmee realiseert Toverland een groei van 23,6 procent ten opzichte van 2012. Toverland verwacht voor 2014 een verdere groei naar ruim 650.000 bezoekers per jaar.

Opvallend is dat de entreeprijs van Toverland alleen aan de kassa verhoogd is. De online tickets kosten 22 euro en zijn dus 2,50 goedkoper dan de kaartjes aan de kassa. Het lijkt erop dat het park hiermee de online ticketverkoop wil stimuleren. Zelf uitgeprinte kaartjes zorgen voor minder lange rijen op drukke dagen. Dat komt de bezoekersaantallen ten goede. Je kunt er ook voor kiezen om het internet vooraf af te speuren naar korting. Zoek bijvoorbeeld even in Google naar Toverland met korting. Toverland is overigens nog steeds een van de voordeligste grote pretparken van Nederland.

Tummers advertentie