Man mishandeld met bakstenen na woordenwisseling

112 Regio Roermond

De politie is opzoek naar de daders én het slachtoffer na een mishandeling in het centrum van Venlo aan de Nieuwstraat/Dominicanenstraat. De politie ontving een melding dat een man met een baksteen was mishandeld op de Dominicanenstraat.

Op cameratoezicht was te zien hoe een groepje van 3 jongens samen liepen met het slachtoffer via de Klaasstraat en via de Nieuwstraat in de richting van de Dominicanenstraat. Onderweg kennelijk een woordenwisseling kregen met het slachtoffer. Ter hoogte van de Dominicanenstraat en de Kleine Beekstraat (die momenteel gerenoveerd wordt) pakt 1 jongen een baksteen en gooit deze in de richting van het hoofd van het slachtoffer. Hierna pakt dezelfde jongen weer een steen en gooit deze vermoedelijk tegen het hoofd van het slachtoffer. Daarna verdwijnen de jongen en het slachtoffer uit beeld. Een getuige heeft echter daarna gezien dat de jongen die de steen had gegooid op het slachtoffer is gaan zitten en hem overal heeft geslagen waar hij maar kon slaan.

Hierna is de verdachte met de andere 2 jongens weggegaan. Helaas was het slachtoffer ook nergens meer te bekennen toen de politie ter plaatse kwam. Er is behoorlijk wat bloed aangetroffen op de plek waar de mishandeling werd gepleegd. Het is dus goed mogelijk dat dit slachtoffer ernstig gewond is.

Het slachtoffer was een lange blanke man van circa 1.90 – 1.95 meter, korte haren, circa tussen de 35 en 50 jaar oud, gekleed in een witte broek en donkerkleurige leren jas.

De dader betrof volgens een getuige een Marokkaanse jongen. Via de camerabeelden is te zien dat de dader een Noord-Afrikaans uiterlijk heeft en is gekleed in een spijkerbroek, donkere jas met capuchon, sportschoenen, donker petje met lichtkleurige klep en lichtkleurig opschrift. Leeftijd circa 20 – 30 jaar, lengte circa 1.75 – 1.80. De 2 vrienden die waarschijnlijk niets hebben gedaan maar wel samen met de dader waren betroffen eveneens 2 jongens met Noord-Afrikaans uiterlijk, tussen de 20 en 30 jaar. 1 jongen had een lichtkleurige jas en een rugzak op zijn rug. De andere een donkere jas, donkere broek en donkere schoenen.

Op de camerabeelden zijn meerdere mensen te zien die getuige moeten zijn geweest van deze mishandeling. Zij worden verzocht zich te melden bij de politie via 0900-8844.

Tummers advertentie