Forse schade na gasexplosie in nieuw appartement

112 Regio Roermond

In het nieuwe appartementen complex aan de Venloseweg in Roermond is donderdag middag flinke schade ontstaan na een gasexplosie in een appartement op de 5e verdieping. De hulpdiensten sloegen groot alarm. Brandweer en ambulances waren met veel mensen en materieel uitgerukt. Omwonenden spraken van een ”heel harde knal”. De Venloseweg werd afgesloten. Voor het pand was de grond bezaaid met brokstukken. Na de explosie brak er brand uit in de keuken van het appartement. Drie woningen onder het beschadigde appartement werden uit voorzorg ontruimd, de gevel van het gebouw werd in de nacht van donderdag op vrijdag gesloopt vanwege instortingsgevaar.

Duidelijk is wel dat de bewoner van het pand de gasexplosie zelf heeft veroorzaakt. Maar hoe, en of dat met opzet gebeurde, is nog niet duidelijk. De bewoner ligt gewond, maar buiten levensgevaar in het ziekenhuis.


Foto’s: Mark Frissen

Tummers advertentie

1 thought on “Forse schade na gasexplosie in nieuw appartement

Comments are closed.