Blessuretijd fataal voor Reuver, afstraffing Bieslo bij Roggel

Beesel Nieuws Reuver Sport

Nummer twee Reuver (5D) heeft afgelopen zondag op eigen veld een 1-2 nederlaag geleden tegen Leveroy. Joep Peeters scoorde in blessuretijd de winnende treffer voor de gasten. Het verlies was onnodig. Reuver liet in de eerste helft sprankelend voetbal zien. De Reuvernaren haalden echter bitter weinig rendement uit de geboden kansen. Alleen Donné van der Weide wist te scoren. De jonge aanvaller mocht in de tweede minuut een vrije schop nemen. Via de binnenkant van de paal verdween de bal achter de kansloze sluitpost van Leveroy: 1-0. Ondertussen was het kampioenschap definitief uit beeld. Koploper RKESV leidde op eigen veld met 2-0 tegen Kessel om uiteindelijk met 3-0 te winnen. In de wetenschap dat RKESV de titel zou pakken en Reuver in de nacompetitie om promotie gaat strijden, deed datzelfde Reuver het na de hervatting rustig aan. Leveroy nam het initiatief over. De tot dusver tandeloze gasten kwamen via de vrijgelaten Joeri Dielissen prompt langszij: 1-1.

Vervolgens zakte Reuver ver terug. Leveroy combineerde er lustig op los. Onheil bleef niet uit. Luttele seconden voor het eindsignaal had Dave Kierkels van Leveroy een listige pass in huis. Ploegmakker Peeters nam over, omspeelde de doelman van Reuver en mikte behendig raak: 1-2. Het verlies deed Reuver overigens geen pijn. De formatie van trainer Gé de Renett richt zich nadrukkelijk op de nacompetitie.

In dezelfde klasse incasseerde Bieslo (5D) een 6-2 afstraffing bij Roggel. Routinier John Gielen scoorde vier keer voor de thuisclub. Voor beide teams stond er niets meer op het spel. Roggel had meer zin om de klus te klaren en pakte voor de rust een comfortabele 3-0 voorsprong. Ook na de hervatting konden de Beeselnaren weinig potten breken. Juul Niessen en Jasper van de Boel zorgden voor de twee lichtpuntjes aan de zijde van Bieslo: 6-2.

REUVER – LEVEROY 1-2
2. Donné van der Weide 1-0, 55. Joeri Dielissen 1-1, 90+3. Joep Peeters 1-2. Scheidsrechter: Van der Leeden (Neer). Toeschouwers: 175.

ROGGEL – BIESLO 6-2
21. Fons Bouten 1-0, 26. John Gielen 2-0, 28. John Gielen 3-0, 46. John Gielen 4-0, 51. Jasper van de Boel 4-1, 57. John Gielen 5-1, 59. Juul Niessen 5-2, 87. Nijswin van Zuilen 6-2. Scheidsrechter: Theelen (Roermond). Toeschouwers: 225.

Tummers advertentie