Groot gebied vervuild na olie lekkage

112 Regio Venlo

In de 176 kilometer lange pijpleiding die van Rotterdam naar het Rijn-Ruhrgebied in Duitsland loopt is een lek ontstaan bij Venlo. Door de leiding zou ruwe olie getransporteerd worden, een onbekende hoeveelheid olie zou uit de leiding gelekt zijn.

Dat is gebeurd aan de Manegeweg, de omgeving is afgesloten. Volgens de brandweer spoot de olie hoog op door het lek, en verspreidde zich over een gebied van 300 meter. Het lek is inmiddels gedicht door de brandweer. Er zou een groot gebied vervuild met ruwe olie. Brandweer, gemeente Venlo en het bedrijf overleggen hoe de olie kan worden opgeruimd en de schade aan natuur en milieu beperkt kan worden.. De olie verspreidt een carbolineum-achtige geur. Voor mensen in de omgeving is er volgens de brandweer geen gevaar.

Tummers advertentie