Eerste lichting politiekids ‘met pensioen’

Regio Roermond

Een jaar na de kick-off bijeenkomst in Roermond werd op woensdag 16 april de Limburgse pilot ‘Politiekids’ afgesloten. Het afgelopen jaar kwamen 70 jongens en meisjes, van 6 tot 10 jaar oud, vanuit verschillende Roermondse basisscholen regelmatig in actie. Samen met de gemeente, de wijkraad, de scholen en de politie werden een aantal thema’s gekozen. Ter afsluiting van de pilot werden de politiekids getrakteerd op een middagje Toverland in Sevenum.

De jongeren gingen in de binnenstad van Roermond aan de slag om het winkelend publiek te waarschuwen voor zakkenrollers. Honden in de wijk kregen hondenkoekjes en hun baasjes kregen zakjes om de drollen op te ruimen. Er werden acties gehouden bij zebrapaden en op plekken waar veel gefietst wordt in een wandelgebied. In de wintermaanden werd er geflyerd met het oog op inbraken. Kortom, allerlei onderwerpen die mensen raken, passeerden de revue. De onderwerpen werden gekozen op grond van het aantal meldingen, vragen en ergernissen vanuit de wijkbewoners.

Interesse
Het enthousiasme voor het project was groot. Niet alleen bij de kinderen maar ook bij de gemeente, de wijkbewoners en de politie. Kinderen van de basisscholen De Brink, De Zonnewijzer en De Sint Alfonsusschool, konden zich vorig jaar aanmelden voor het traject. Op tien woensdagmiddagen gingen ze aan de slag in verschillende wijken. De pilot in Roermond is afgerond en krijgt een vervolg. Diverse Limburgse gemeentes hebben inmiddels interesse in het project ‘Politiekids’. Het initiatief is in 2011 gestart in Amsterdam en daar werkt de aanpak nog steeds. In Roermond gingen de eerste Limburgse Politiekids aan de slag.

Tummers advertentie