Steeds meer klachten over verkeersdrempels

Reuver

Het aantal klachten over de onlangs geplaatste vlakke verkeerdrempels in de Heerstraat en op de Kesselseweg in Reuver wordt alsmaar groter. Steeds meer omwonenden willen dat de gemeente Beesel de drempels zo snel mogelijk verwijdert. Een delegatie van Beesel bezocht afgelopen maandag enkele buurtbewoners om de problematiek aan den lijve te ondervinden.

De gemeente haalde medio vorige week de buigzame verkeersdrempels op de Kesselseweg en in de Heerstraat weg, en verving ze door platte exemplaren. Vanaf die tijd regent het klachten bij het gemeentehuis. De vlakke verkeersdrempels zorgen volgens de buurt voor nog meer geluidsoverlast dan voorheen. Omdat de drempels platter zijn, wordt er bovendien veel harder gereden. De vele vrachtauto’s, bussen en personenauto’s in beide straten kunnen de gewraakte verkeersdrempels ongehinderd nemen. Automobilisten trekken zich weinig aan van de maximumsnelheid van dertig kilometer per uur. De buurt is het zat: „Je kunt niet meer buiten zitten”, zegt er een onwonende. „We worden er helemaal gek van, en doen ’s nachts geen oog meer dicht. Het huis trilt, en je hoort constant een irritant gebonk. Die drempels moeten onmiddellijk weg.”

Een delegatie van de gemeente Beesel bracht afgelopen maandag een bezoek aan enkele bewoners. De problematiek werd ter plekke besproken. Volgens verkeerscoördinator Lex Nicoll van Beesel krijgen de omwonenden deze week een brief waarin „de vooruitgang” aan de orde komt. Of Beesel de verkeersdrempels weghaalt, is nog niet duidelijk. Een woordvoerster van de gemeente erkent tevens dat er nog steeds klachten binnenkomen.

Tummers advertentie