Primeur voor Wijk Bösdael Reuver

Events Nieuws Reuver

Achter gebouw 7 “Castellum” Bösdael Reuver ligt een wateropvangbekken met een daarboven gebouwd arena-podium. Woongoed 2Duizend, tesamen met de Zorggroep Nrd Limburg, hebben dat bij de ontwikkeling van het Plan Bösdael, indertijd ontworpen voor voorstellingen, concerten e.d.

Het Wadi-Theater met podium zijn daartoe echter nimmer gebruikt. Een aantal musici, allen woonachtig in plan Bösdael, hebben het initiatief genomen precies daar een concert te organiseren, een primeur dus, met de titel “Bösdael Voorjaarsconcert Zzzing mee”. De datum van de voorstelling is zaterdag 3 mei, aanvang 15.00 uur, einde 17.30, incl. pauze. Het intime openluchttheater is ook voor rolstoelgebruikers en rollators uitstekend toegankelijk
In het kader van vrijwilligerswerk voor Bösdael zijn er zijn diverse aantrekkelijke optredens. Acte de presence geven onder meer het grotendeels uit Bösdael stammende Smartlappenkoor “Efkes get angers” o.l.v. Leon Schrijvers, verder het Trio Just Friends en het Quartet Veer Geej.

Het concert heeft een zeer hoog meezinggehalte, vandaar de titel “Zzzing mee”. Naast de musici Huub Timmermans, Sjaak Geerlings, John Gubbels, Ger Geerlings en Pieter Gubbels, zijn speciale gasten het bekende duo “Cantarte”, Carla Schoenmakers, mezzosopraan en Gerard van Winkel, bariton. Het gerenommeerde duo zal bekende stukken brengen uit de Klassieke-, Operette- en Musicalwereld, op de piano begeleid door Huub Timmermans. Alle optredenden zorgen gezamenlijk met de bezoekers voor een grootse meezingfinale.

Het Bösdaelconcert, met medewerking van de Zorggroep, is primair bedoeld voor de bewoners in de wijk Bösdael, is echter ook voor anderen gratis toegankelijk. Vanaf de Bösdaellaan in Reuver, wordt het openlucht Wadi-Theater met pijlen aangegeven. Mocht het weer ongeschikt zijn voor een openluchtuitvoering zal het concert worden verplaatst naar Brasserie Bösdael, daar dichtbij gelegen.

Tummers advertentie