Verwarde man hield kind niet gegijzeld

Regio Roermond

De man die afgelopen maandag werd aangehouden door het arrestatie team hield zijn zoontje niet gegijzeld, dat heeft het Openbaar Ministerie laten weten nadat het onderzoek is afgerond. De man uit Herten zat maandagochtend in verwarde toestand samen met zijn zoontje urenlang verscholen in zijn woning. Er werd groot alarm geslagen omdat aanvankelijk werd gedacht dat hij de baby had gegijzeld. Nu blijkt dat daar geen sprake van is geweest, hem wordt geen strafbaar feit ten laste gelegd.

Volgens de advocaat van de verwarde man, heeft de politie integer gehandeld en was de inzet niet overdreven. Een verwarde man zou juist daardoor gekke dingen kunnen doen, stelt hij. De advocaat heeft lof voor de onderhandelaars, die uiteindelijk zorgden voor een goede afloop. De advocaat snapt dat het zekere voor het onzekere wordt genomen als het om kinderen gaat. Volgens het OM zouden relatieproblemen waarschijnlijk de aanleiding voor de dreigende situatie. Er is overigens geen sprake geweest van het uiten van bedreigingen, aldus het OM.

Tummers advertentie