Veel belangstelling voor Lancaster flyover

Nieuws Regio Peel en Maas Reuver

Zondagmiddag verzamelde zich honderden belangstellende aan beide zijdes van de Maas bij Kessel. Rond kwart voor vier vloog een Lancaster uit de tweede wereld oorlog een aantal ere cirkels ter nagedachtenis van de overledenen na de crash op 21 juli 1944 in de Maas.

De Lancaster vloog zondagmiddag over verschillende plekken vanwege de dodenherdenking Limburg. Om 20.00 uur wordt twee minuten stilte gehouden ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers. In Reuver en Beesel zijn herdenkingen, eén officiële Dodenherdenking in de St. Lambertuskerk in Reuver en één herdenking in de kern Beesel. Deze laatste herdenking is een initiatief van Kernoverleg Beesel en Haar Toekomst.

Beesel
De herdenking start om 18.30 uurin de St. Gertrudiskerkin Beesel. Burgemeester Dassen zal tijdens de kerkdienst een korte toespraak houden. Aansluitend aan deze herdenkingsdienst vindt er een plechtigheid plaats bij het graf van Flight Sgt. H. Hiscox en bij het monument voor de Beeselse oorlogsslachtoffers.

Reuver
Om 19.30 uur start de officiële herdenking van de gemeente in de St. Lambertuskerk in Reuver. Het college van burgemeester en wethouders is aanwezig bij deze officiële herdenking. De herdenking vindt plaats onder muzikale begeleiding van het Reuvers Mannenkoor.
Om ongeveer 19.55 uur volgt een korte stille tocht naar de begraafplaats. Daar zal om 20.00 uur twee minuten stilte in acht worden genomen.


Foto’s: David Dunnaway

Tummers advertentie

1 thought on “Veel belangstelling voor Lancaster flyover

Comments are closed.