Geen MERS-virus bij Beeselse kamelenboerderij

Beesel

Bij de kamelenboerderij Hoeve Borago in Beesel maken ze zich geen zorgen over het Mers-virus, dat meldt L1 vrijdag. Dat treft op dit moment kamelen in Saoedi-Arabië. Mensen die met het potentieel dodelijke virus besmet raken, kunnen hoestbuien, koorts en longontsteking krijgen.

Plien en Bianca (de namen van de kamelen) hebben geen familie in Saoedi-Arabië. Ze zijn geboren in Nederland. Toch worden de dames bij de kamelenboerderij goed in de gaten gehouden. “Maar dat moet altijd als je dieren houdt,” zegt eigenaar Richard van Ruiten.

Plien en Bianca zijn eigenlijk dromedarissen. De jonge dieren hebben namelijk maar één bult. Maar volgens Van Ruiten maken alleen Nederland en Duitsland verschil tussen kamelen met één of twee bulten. In de rest van de wereld worden dromedarissen gewoon kamelen genoemd.

Tummers advertentie