Geen promotie voor VV Reuver na verlies

Nieuws Reuver Sport

Vijfdeklasser Reuver (5D) heeft afgelopen zondag op een wel heel knullige manier naast promotie gegrepen. De formatie van scheidend trainer Gé de Renett verspeelde thuis tegen rivaal Leveroy (5D) een 3-1 voorsprong om vervolgens met 3-4 te verliezen.

Terwijl Leveroy dankzij de zege wel naar de vierde klasse promoveerde, zochten de voetballers van Reuver onthutst het kleedlokaal op. Doelman Roy Hendriks lag languit op het veld. Hij was er helemaal kapot van. Verderop liepen de bestuursleden van Reuver zenuwachtig heen en weer. Hun bloemen konden naar de tegenstander. De teleurstelling over het misgelopen promotiefeest was enorm. Ook oefenmeester De Renett van Reuver, komend seizoen actief bij RKMSV (5D), kon zijn emoties amper de baas. Iedereen vroeg zich hardop af waarom het na die voordelige 3-1 marge zo afschuwelijk fout was gegaan. De Renett zocht naar antwoorden: „Ik denk dat we vandaag achterin de goals veel te gemakkelijk hebben weggegeven. En onze spitsen krijgen enkele prachtige kansen, die ze niet afmaken. Hier baal ik ontzettend van. Ik was hier graag met een feestje vertrokken. Het hele jaar doen we mee op de prijzen. Nu heb je helemaal niets.”

Reuver moest op sportpark Dijckerhof het nacompetitieduel tegen Leveroy winnen om te promoveren. Concurrent Leveroy had aan een gelijkspel genoeg omdat het een week eerder in de promotiepoule de derde kandidaat – RKMSV – met 1-0 had geklopt. Daarvoor speelde Reuver bij RKMSV gelijk: 2-2. Een simpel rekensommetje leerde dus dat Reuver alles uit de kast moest halen om Leveroy met verlies naar huis te sturen. In het begin leek dat ook te lukken. Reuver schoot als een komeet uit de startblokken en kwam dikverdiend op een 2-0 voorsprong. Rowan Koppers (1-0) en Jaime Izquierdo (2-0) profiteerden van enkele bloedstollende missers in de defensie van Leveroy.

Na de 2-1 zette Donné van der Weide de thuisploeg koppend op 3-1. Leveroy leek geslagen, maar hervond zich vlak voor de pauze toen Mathijs Vestjens een vrije trap fraai binnenkrulde: 3-2. Na de hervatting zocht Reuver naarstig naar de verlossende vierde treffer. Spits Tico Janssen was er met een schot op de paal erg dichtbij. Helaas voor Reuver viel het doelpunt aan de andere kant. De verdediging van de thuisclub verkeek zich op een lage voorzet die door diezelfde Vestjens tot de gelijkmaker werd omgezet: 3-3. Voor Leveroy genoeg om te kunnen promoveren.

Wat Reuver in de slotfase ook probeerde, het lukte niet. Trainer De Renett zette extra aanvallers in. Sluitpost Hendriks dirigeerde iedereen naar voren, waardoor Reuver een counter van Leveroy riskeerde. Die kwam er ook. Vestjens omzeilde de buitenspelval en dook moederziel alleen op voor keeper Hendriks. De aanvaller van Leveroy probeerde te scoren, maar werd door verdediger Bram Litjens van Reuver in de mangel genomen. Arbiter Schenk, die eerder verzuimd had om Dave Kierkels van Leveroy met een rode kaart (tweede zware overtreding) van het veld te sturen, bestrafte Litjens met rood en gaf Leveroy een strafschop. Routinier Luc van de Winkel wist wel raad met die buitenkans: 3-4.

Zo hielp Reuver de eigen promotiekans om zeep. Oefenmeester De Renett zuchtte diep: „Dit komt keihard aan. Niet alleen bij mij, maar vooral bij de jongens. Ze hebben alles gegeven. Het zal nog lang duren voordat we deze klap hebben verwerkt.”

Foto: David Dunnaway
Tummers advertentie