Jongeren gepakt na gooien stenen tegen brug Venlo

Regio Venlo

Drie jongeren zijn door de politie in Venlo aangehouden omdat ze stenen hadden gegooid tegen het glas van de brug bij de Werf langs de Maasboulevard.

De politie kreeg een melding van een jogger. Die had de drie jongens de stenen zien gooien. Toen de politie bij de jongens kwam, ontkenden ze alles. Na het terugkijken van camerabeelden bleek dat ze toch hadden gegooid.

Het ging om kleine steentjes die vermoedelijk geen schade hebben aangericht. Een van de jongens wordt donderdag 12 jaar en kan dus niet strafrechtelijk worden vervolgd. Hij gaat na overleg met zijn ouders naar bureau Halt voor een taakstraf. De twee andere jongens krijgen een boete voor baldadigheid. De gemeente Venlo liet begin deze maand weten de glas platen te laten vervangen. Het glaswerk dat jaarlijks vernield wordt loopt op in de tien duizenden euro’s schade.

Tummers advertentie