Aanhoudingen in groot onderzoek synthetische drugs

Regio Venlo

Naar aanleiding van een groot onderzoek naar de handel en productie van synthetische drugs heeft de politie dinsdagochtend tijdens een actie in de gemeente Venlo twee personen aangehouden. Op aanwijzingen van het onderzoeksteam zijn politiemedewerkers dinsdagochtend gestart met doorzoekingen op een vijf adressen in de gemeente Venlo. Daarbij werden twee mannen van 51 en 46 jaar beide afkomstig uit Venlo aangehouden. Zij worden vrijdag voorgeleid aan de Rechter-commissaris. Ook in Belfeld werd teminste één pand doorzocht. In een van de panden die doorzocht werd troffen agenten grondstoffen en materialen aan voor de productie van synthetische drugs. Ook werd productieapparatuur een zogenaamd drukvat en een gestolen auto in beslaggenomen.

Daarnaast zullen militairen van het Ministerie van Defensie in samenwerking met politiemedewerkers zoeken naar eventuele verborgen ruimtes bij de panden. Het is mogelijk dat ook hier nog bewijslast verborgen. De verwachting is dat deze actie een groot deel van de dag in beslag zal nemen. Het is niet uitgesloten dat er nog meer aanhoudingen volgen in dit lopende onderzoek.

Onderzoek

Sinds januari is een speciaal rechercheteam van de politie Eenheid Limburg bezig met onderzoek naar de handel in grondstoffen voor de productie van synthetische drugs. Het onderzoeksteam verdenkt dit internationaal opererende netwerk ervan verantwoordelijk te zijn voor de handel van grote partijen grondstoffen. Het vermoeden is dat het gaat om de handel van duizenden liters grondstoffen, dit zal nader onderzoek uitwijzen. Tijdens het onderzoek heeft de politie samengewerkt met specialisten van het Openbaar Ministerie, de Landelijke Eenheid, de FIOD en het Ministerie van Defensie.

Tummers advertentie