Politie waarschuwt voor toename auto inbraken binnenstad

Regio Roermond

De Roermondse politie heeft op Facebook een waarschuwing geplaatst voor automobilisten die hun voertuigen parkeren in de binnenstad. Zo blijken er de laatste maanden steeds meer auto-inbraken voor te komen dan vorig jaar. De politie ontving woensdagavond maar liefst vijf meldingen van auto- inbraken.

De inbraken worden met name gepleegd in het centrum van Roermond, zowel in parkeergarages, als langs de openbare weg.
Zij adviseren dan ook om geen waardevolle spullen achter te laten in de auto en om de ramen en deuren goed af te sluiten. Laat ook zien dat er geen waardevolle spullen in de auto liggen, door bijvoorbeeld het dashboardkastje open te laten staan.

De politie vraagt om direct het alarmnummer 1-1-2 te bellen als u een verdachte situatie ziet. Let bij het doorgeven van je melding op opvallende persoons- of kledingkenmerken en van een eventueel vervoermiddel het merk, de kleur en het kenteken.

Tummers advertentie