Brandweer koelt gasfles na barbecue brand op vakantiepark

112 Nieuws Reuver

De brandweer is zaterdagmiddag uitgerukt naar het vakantie park De Lommerbergen vanwege een barbecue brand bij een bungalow. Door nog onbekende oorzaak vatte een gasfles vlam toen het avond eten klaar werd gemaakt. De bewoners van de bungalow zijn erg geschrokken van het incident, het park zorgt dat de barbecue verwijdert wordt. Niemand raakte gewond bij de brand.

Voorkom brand, zorg voor een goede voorbereiding
Het weer is de komende dagen perfect om met de hele familie van een lekkere barbecue te genieten. In Nederland worden jaarlijks 200 mensen opgenomen in brandwondencentra na een barbecue-ongeluk. Zet een gieter of emmer water in de buurt om de barbecue snel uit te kunnen maken of om lichte brandwonden direct te koelen. Let dus niet alleen op jouw biefstuk, maar ook op jezelf! Kunststof gasflessen kunnen exploderen na een brand als ze niet gekoeld worden, ook kunnen zij na een brand gas lekken omdat die poreus worden.

Foto: David Dunnaway
Tummers advertentie