Weinig problemen in gemeente Beesel na noodweer

Gem. Beesel Nieuws

De drie kernen van de gemeente Beesel hebben geen overlast ondervonden van het noodweer. Bij verschillende woningen viel de stroom uit na bliksem inslag, en de straatverlichting deed het niet meer.  Het KNMI waarschuwde al vroeg voor het noodweer. Met name in Zuid-Limburg waren er verschillende meldingen van stormschades, zoals omgevallen bomen. Het onweerscomplex trok later in de avond Duitsland binnen en activeert flink in regio Nordrhein Westfalen. Volgens de Deutsche Wetterdienst is op het vliegveld van Düsseldorf een windstoot van 144 km/u waargenomen.

Onweersbuien komen wel vaker voor, maar vandaag lijken alle ingrediënten samen te vallen. Naast vocht, warmte en een trigger, is er een toename van windsnelheid met de hoogte. Daarnaast waait de wind aan de grond uit het zuidoosten, terwijl hoger in de atmosfeer juist een zuidwestenwind waait. Wanneer deze dynamische omstandigheden samenvallen met het ontstaan van onweersbuien ontstaat een potentieel gevaarlijke situatie.

 

 

Tummers advertentie