Pinkeltje op het spoor

Events Nieuws Reuver

Het is altijd weer spannend: ieder jaar gaan de kinderen van peuterspeelzaal Pinkeltje uit Reuver met de trein op en neer naar Roermond. Dat gaat gebeuren op  dinsdag 17, woensdag 18 en donderdag 19 juni. De organisatie is in handen van Veolia-machinist Björn Schoester uit Reuver.

Als peuter van Pinkeltje heeft hij zelf op deze manier kennis gemaakt met het fenomeen trein. Daarom heeft hij er zijn beroep van gemaakt. Voor hem is het dan ook vanzelfsprekend dat hij, met volle medewerking van zijn werkgever, de kinderen nu weer de kans op zo’n avontuurlijk tochtje geeft. Daar zet hij zich helemaal voor in, zeer tot tevredenheid van de peuters en hun begeleiders.

Overigens was hij onlangs ook nog betrokken bij filmopnames van studenten van de film- en televisieopleiding in Brussel. Een dag lang was Björn met veel plezier gastheer van een internationale filmploeg op en rond het station van Venlo.

De meeste peuters reizen bijna nooit met de trein. Op en neer naar Roermond met Veolia is een echt feest voor hen. De tocht naar het station al is een spannend begin. Er wordt een kaartje uit de automaat getoverd en daarna wachten ze op het perron vol opwinding tot de trein bescheiden toeterend aankomt. Samen met de conducteur Björn blazen de kinderen op het fluitje en op naar Roermond!

Bij aankomst terug in Reuver staan vaders en moeders. opa’s en oma’s, op het station te wachten. Na afloop wordt er bij Pinkeltje nog even nagepraat over het grote avontuur. Nieuwe klanten voor vervoerder Veolia, vrolijke kinderen en tevreden volwassenen! En een glimmende Björn vol terechte trots.

Tummers advertentie