2 uur file op N280 richting Roermond

Regio Roermond

Er staat al de gehele dag een lange file op de N280 Mönchengladbach-Roermond. Tussen de Nederlands-Duitse grens en Roermond staat een file van zes kilometer, de vertraging is ongeveer 2 uur volgens de ANWB.

De file wordt veroorzaakt door Duitsers die vandaag Sacramentsdag vieren. Op deze vrije dag gaan veel Duitsers winkelen in Roermond. De gemeente had al op de drukte gerekend en besloot daarom tot extra verkeersmaatregelen om het verkeer in goede banen te leiden. Er worden verkeersregelaars en rijdende informatieborden ingezet om bezoekers op vrije parkeerplaatsen te wijzen. Verder zijn er omleidingsroutes en rijden er pendelbussen om het centrum te ontlasten. Al deze maatregelen lijken niet te kunnen voorkomen dat er lange files vanuit Duitsland ontstaan.

Tummers advertentie