Eskacé heft zichzelf op

Gem. Beesel Nieuws

De stichting voor kunst en cultuur Eskacé heft zich op, dat schrijft dagblad de Limburger vandaag. De aanleiding voor het opheffen van de stichting die in 1994 werd opgericht is dat de gemeenteraad vorig jaar besloot een enquête uit te voeren voor het plaatsen van twee kunstwerken op de Industriestraat in Offenbeek. Daarover ontstond enigheid tussen de gemeente en de stichting omdat er 4,5 jaar eerder afspraken waren gemaakt over procedure die men zou volgen bij zulke projecten. Volgens Eskacé werd er niet gehandeld door de gemeente zoals eerder was afgesproken, vervolgens willen de twee partijen de samenwerking niet evalueren wat er fout is gegaan. Voorzitter Verdonck zegt tegen de Limburger “dat de beslissing om te stoppen unaniem, maar met pijn in het hart genomen is door het bestuur“.

Dit jaar staan nog een aantal activiteiten gepland dat de stichting organiseert, de bekende Fietsparade vindt niet meer plaats volgens de Limburger. De stichting kreeg jaarlijks een subsidie van 25.000 euro.

Tummers advertentie