Gemeente Beesel legt 230 zonnepanelen op het dak

Gem. Beesel

Vanaf 15 juli wekt gemeente Beesel met 230 zonnepanelen eigen elektriciteit op. De zonnepanelen zijn verdeeld over de daken van het gemeentehuis en de gemeenteloods. Gezamenlijk genereren deze zonnepanelen circa 55.500 kWh per jaar aan elektriciteit.

Duurzaamste gemeente
In 2011 werd gemeente Beesel mede dankzij de verbouwing van het gemeentehuis uitgeroepen tot duurzaamste gemeente van Nederland. En deze koers houdt de gemeente Beesel samen met haar inwoners vast. Met diverse projecten en initiatieven wordt de leef- en werkomgeving in de gemeente Beesel duurzamer gemaakt. In 2013 startte in buurt Heyencamp de pilot van het energieproject De groene Vogel. Aanstaande dinsdag worden de 230 zonnepanelen van de gemeente in gebruik genomen en de aanleg van zonnepanelen op MFC Meander en basisschool de Triolier en andere publieke gebouwen zullen snel volgen. Dit zijn slechts een paar voorbeelden die de gemeente Beesel nog duurzamer maakt.

230 Zonnepanelen
Op dinsdag 15 juli om 16.00 uur stelt wethouder Ton Reijnders de 230 zonnepanelen officieel in werking. Ter plaatse kunnen genodigden de energie-opbrengst van de zonnepanelen aflezen. Later dit jaar is de actuele energie-opbrengst voor elke bezoeker op de digitale informatieschermen in de centrale hal van het gemeentehuis zichtbaar.

Tummers advertentie