Regio Roermond meeste last van hoosbui

Nieuws Regio Roermond

De regio Roermond werd donderdagavond het hardst getroffen door de hoosbui die langzaam overtrok. Op het industrieterrein in Roermond hadden veel bedrijven last van het water, daar liepen verschillende laad-doks onderwater. In het zorgcentrum Boscherhof in Herkenbosch zijn als gevolg van de korte maar hevige regenval 32 bewoners tijdelijk elders in het gebouw ondergebracht. De kamers van deze bewoners bevonden zich op de begane grond die blank heeft gestaan. De brandweer heeft inmiddels grote delen van de begane grond droog en in nauw overleg met de medewerkers van het zorgcentrum wordt gewerkt aan een terugkeer van de bewoners naar de eigen kamers. Brandweerlieden uit de gehele regio werden opgetrommeld om te helpen met pompen waar het water niet meer vanzelf weg gaat.

Tummers advertentie