Roermond verzuipt na wolkbreuk

Regio Roermond

In de regio Roermond zijn maandagavond tientallen straten, kelders en twee tunnels onderwater gelopen na een wolkbreuk. Rond zeven uur trok een compacte maar flinke regenbui over, de riolering kon de grote hoeveelheid water niet aan. Beide tunnels, die naar de Oranjelaan en die naar de Koninginnelaan, werden voor verkeer afgesloten. Ook de Burgemeester Geuljanslaan was niet langer voor verkeer beschikbaar. In de Antillenstraat melden bewoners dat er sprake is van wateroverlast in de woningen.

In de brandweer kazerne aan de Minderbroederssingel is een lokaal actiecentrum ingericht om de centrale in Venlo te ontlasten voor wat betreft meldingen van wateroverlast. De Roermondse brandweer kreeg hulp van de korpsen uit Montfort en Weert. Die hebben uren lang tienduizenden liters water moeten pompen.

Drie weken geleden had de regio Herkenbosch en Roermond-oost last van een wolkbreuk. Toen liepen verschillende productiehallen en laad/los-doks onderwater. In Herkenbosch werd een zorgcentrum deels ontruimt omdat daar op de beneden verdieping een laag water naar binnen was gekomen. In de zomer is het gebruikelijk dat er wateroverlast kan ontstaan vanwege langdurige regenbuien. Het komt zelden voor dat over een periode van weken heftige en korte regenbuien ontstaan.

Tummers advertentie