Brand in schuurtje tijdig opgemerkt

112 Nieuws Offenbeek

Een bewoner aan de Hazenkamp in Offenbeek heeft woensdagavond geluk gehad dat een brand in zijn schuur tijdig opgemerkt werd door de buren. Eerder die dag had hij met een specifieke olie hout bewerkt, en de doeken opgeborgen. Door de samenstelling van de olie begonnen de doeken later te broeien, uiteindelijk werd dat zo heet dat het in brand vloog.

Een van de buren die rook uit het schuurtje zag komen sloeg meteen een van de ramen in, en probeerde met een tuinslang de brand te blussen. Hoewel dat enigzinds lukte kwam de brandweer uiteindelijk om het bluswerk over te nemen. Als de brand later was ontdekt, kon het zomaar zijn dat de gehele schuur zou uitbranden. Over de schade is niets bekend, wel raakte veel voorwerpen in de schuur beschadigd door de brand en bluswater.

Foto: David Dunnaway
Tummers advertentie