Brandweer Venlo assisteert Duitse collega’s in Kaldenkirchen

112 Regio Venlo

Een hal in Kaldenkirchen waar een woensdagmiddag een grote brand uit brak, moet als verloren worden beschouwd. Vermoedelijk ontstond het vuur in zonnecellen die op het dak lagen. Rookwolken waren tot in de verre omtrek te zien. De hal van 20 bij 50 meter staat achter een garagebedrijf. De Duitse brandweer die hulp kreeg van de collega’s in Venlo, probeert te voorkomen dat het vuur overslaat naar andere bedrijven.

In de hal liggen platen met polyesterschuim, dat gebruikt wordt voor isolatie van koelcellen. Volgens de brandweer is er geen gevaar voor de omgeving. Wel worden er metingen verricht. De directe toegangswegen rondom de hal zijn afgesloten. In de omgeving zijn roetdeeltjes neergekomen, volgens metingen zijn die niet gevaarlijk. Het is onduidelijk hoe lang de bluswerkzaamheden nog duren, men verwacht tot laat in de avond.
Foto’s: David Dunnaway

Tummers advertentie