Speculaties over rol Joris in Draaksteken

Beesel Events Nieuws

Maandagavond liet de organisatie weten van het Draaksteken dat er zaterdag om 18:00 op de Markt in Beesel bekend gemaakt wordt wie de rol van Joris gaat vertolken. Iets eerder publiceerde Beeselnaar Sjoerd Claessen een bericht op Facebook dat hij bezig is met “iets dat gewoon lijkt voor iedereen, maar voor mij een ware droom is” , daarbij liet hij persoonlijk weten zaterdag meer bekend te zullen maken. Niet veel later werd het volledige artikel verwijdert van zijn profiel.

Claessen is geen onbekende in Beesel als het gaat om theater en vertolken van personen, hij speelde twee keer mee met de Beeselse Bonte Revue, dat hij omschreef als “geweldig om voor het publiek te spelen en de mensen in de zaal een geweldige voorstelling te geven” aldus begin dit jaar in een persbericht. Een rol als Joris in het Draaksteken zal dus inderdaad een ware droom zijn.

De presentatie komende zaterdag vindt om 18.00 uur geheel in middeleeuwse ‘Draakstekenstijl’ plaats op de Markt in Beesel, tijdens ‘De Nacht van het Dorp’. Meteen na de presentatie zal de nieuwe Joris een vijftal informatieborden onthullen met informatie over (de historie van) het Draaksteken. De realisatie van deze informatieborden is een gezamenlijk initiatief van werkgroep Dorpsgidsen Beesel en Stichting Draaksteken. De borden krijgen een permanente plek in Beesel.

[poll id=”14″]

Tummers advertentie