Brandweer druk bezig met losgeslagen koeien

112 Nieuws Reuver

De brandweer is sinds maandagmiddag half vier druk bezig met twee koeien die in de Schelkensbeek in Reuver-Noord vast zijn komen te zitten. Door nog onduidelijke redenen waren een aantal koeien losgebroken uit een wei, na een zoektocht bleek dat er twee vast zaten in de beek. De brandweer wist beide koeien op het droge te krijgen, later na bleek dat er nog twee koeien vast zaten. Die wisten uiteindelijk op eigen kracht het moeras te verlaten en werden laat op de avond aangetroffen in het Foekesbrook bij het kerkhof.

Later na bleken er nog meer koeien en een stier los te lopen. Ook liepen er drie ezels over de Oude Baan, die wist de politie snel te vangen. Twee andere koeien renden over de Rijksweg, en een van de twee rende de rotonde op en ramde een auto. Met hulp van een dierenarts werd de koe verdoofd. De losgeslagen stier liep beneden bij de beek, toen de brandweer die wilde vangen werd het dier agressief en begon iedereen in de buurt aan te vallen. Ook dat beest werd met hulp van een verdovingspijl in een korte roes gebracht, waarna hij alsnog gevangen kon worden genomen. De Rijksweg N271 tussen Belfeld en Reuver was uren lang afgesloten, tot dat duidelijk werd dat er geen gevaar meer was dat er beesten de weg op konden rennen, werd de weg weer vrijgegeven.

Foto’s: David Dunnaway

Tummers advertentie