Geen bekerstunt voor sterk Bieslo, Reuver imponeert met forse zege

Beesel Nieuws Reuver Sport

Vijfdeklasser Bieslo (5D) heeft afgelopen zaterdag op eigen veld het bekerduel tegen vierdeklasser SC Leeuwen (4E) met 1-3 verloren. Door de nederlaag is Bieslo, ingedeeld in poule 48, nagenoeg kansloos voor een plek in de tweede bekerronde.

Toch kon oefenmeester Har Bessems van Bieslo positief zijn. De Beeselnaren deden bepaald niet onder voor de op papier sterkere tegenstander. Alleen het rendement ontbrak. Bieslo liet nogal wat mogelijkheden liggen, terwijl SC Leeuwen de kansen wel verzilverde. Pas vijf minuten voor tijd benutte Noud Schoolmeesters van Bieslo een strafschop (1-3). Leeuwen leidde toen al comfortabel met 0-3. En dat was nou net het verschil tussen de twee aanvallende teams, die overigens niet op volle oorlogssterkte aan de krachtmeting begonnen. Bessems, realistisch: „We kwamen al vroeg op achterstand en moesten toen risico’s gaan nemen. Dan loop je tegen een stel counters aan. Ik denk dat deze nederlaag geflatteerd is.”

Bieslo bekert dinsdagavond (18.45 uur) bij vierdeklasser Swalmen (4E), dat zaterdag met maar liefst 0-8 bij zesdeklasser Boekoel (6B) won. Komende zaterdag wacht thuis (18.00 uur) de bekerwedstrijd tegen datzelfde Boekoel. Swalmen en SC Leeuwen maken dan onderling uit wie poulewinnaar wordt en naar de volgende ronde gaat. Voor Bieslo heeft de beker overigens geen prioriteit. De formatie van Bessems richt zich nadrukkelijk op de competitie. „Een en ander moet nog verbeteren”, reageerde de in Swalmen woonachtige trainer. „Verdedigend kan het beter, net als het balbezit. Bekerduels zijn prima oefenwedstrijden. Zo krijg je de kans om de zaak op scherp te zetten.”

In poule 34 maakte vijfdeklasser Reuver (5D) indruk door derdeklasser Sportclub Irene (3C) in Tegelen met maar liefst 1-5 te kloppen. De ploeg van trainer Martin Niemans hanteert sinds kort een nieuw voetballend concept met veel balbezit en minder opportunisme. Sportclub Irene ondervond dat aan den lijve. Reuver kwam tegen de sterker geachte opponent geen moment in de problemen, en heeft door de zege een goede kans op het bereiken van de volgende bekerronde. Komende dinsdag (18.45 uur) speelt Reuver thuis tegen vierdeklasser TSC’04 (4E), dat vijfdeklasser VCH (5F) met 7-2 versloeg. Zaterdag (18.00 uur) staat in Venlo het laatste pouleduel tegen VCH op het programma.

Tummers advertentie