Kenner: Hennepplantage was waardeloos

Nieuws Reuver

Volgens hennep kenners was de plantage die dinsdag werd aangetroffen in het buitengebied van Reuver waardeloos. Derrick Bergman van het VOC liet weten na het zien van de beelden: “Wie de beelden van het veld van 75 bij 75 meter bekijkt, ziet echter meteen dat er een flink aantal mannelijke planten in staat. En zoals elke kweker weet: één mannelijke plant kan vrouwelijke planten tot in de wijde omgeving bestuiven. De nachtmerrie van elke buitenkweker, want bestoven vrouwelijke planten steken al hun energie in het maken van zaden. Wie weleens “zaadwiet” heeft proberen te roken weet hoe kansloos dat is; het verwijderen van de zaden kost een hoop tijd en de wiet is qua sterkte en uitwerking onvergelijkbaar met niet bestoven ‘sinsemilla’ (letterlijk: zonder zaad) wiet.

De planten zouden volgens Bergman onverkoopbaar zijn “Geen enkele coffeeshop koopt “zaadwiet”, als ze al buitenwiet op het menu hebben staan” laat hij weten. Ook het aantal planten zou niet goed geteld zijn, “het veld meet 75 bij 75 meter, oftewel 5.625 vierkante meter. Met 18.500 planten betekent dat voor één plant 0,30 vierkante meter ruimte. De beelden bewijzen opnieuw dat dit niet kan kloppen: één plant per vierkante meter lijkt een stuk aannemelijker. Geen 18.500 planten dus, maar eerder 5625” aldus Bergman. Als een veld van 75 bij 75 meter z’n 20 miljoen euro kan opleveren, gaat iedereen het doen beweert Bergman, “de politie heeft de burger onjuist geïnformeerd en is niet nauwkeurig te werk gegaan voordat het bewijsmateriaal vernietigd is.”

Foto: David Dunnaway

 

 

Tummers advertentie