Paarden gewond na tumult in trailer

112 Nieuws Regio Roermond Reuver

Vrijdagmiddag is er in een paardentrailer met olympische sportpaarden tumult ontstaan waarna een paard uit de truck is gevallen en tussen de vangrail en truck klem is komen te zitten. Een vijftal andere paarden zijn uit de truck gehaald en liepen los op de snelweg. Met hulp van de brandweer en een dierenarts wisten zij na ruim anderhalf uur het dier te bevrijden. Dat paard is met onbekende verwondingen naar een dierenarts gebracht voor behandeling.

De overige paarden hebben enige schaafwonden opgelopen door de paniek in de trailer. Vanwege het risico dat de loslopende paarden op de andere rijbaan konden komen, werd de A73 in beide richtingen afgesloten. Rondom Roermond, Swalmen en Reuver ontstonden daar verkeersproblemen en kilometerslange file’s.

Foto’s: David Dunnaway

Tummers advertentie