Reuvenaar en Swalmenaar werpen pakketje over gevangenismuur

Regio Roermond Reuver

De politie heeft donderdagmiddag twee mannen opgepakt kort nadat ze een pakketje over de gevangenismuur van de Penitentiaire Inrichting Zuid-Oost aan de Keulsebaan in Roermond hadden gegooid.

Beide mannen konden worden aangehouden naar aanleiding van een anonieme melding waarin een en ander werd aangekondigd. Het tweetal, een 37-jarige man uit Swalmen en een 26-jarige man uit Reuver, is voor nader onderzoek ingesloten. Het over de muur gegooide pakketje bevatte 30 gram hennep en twee mobiele telefoons. Voor wie het pakketje bestemd was is onderwerp van het politieonderzoek.

Het is niet voor het eerst dat men iets de gevangenis probeert in te smokkelen. Deze zomer werd nog iemand opgepakt die ‘in een niet nader te noemen’ lichaamsholte 15 gram drugs had verstopt toen hij een gevangene wilde bezoeken, via een snelrechtprocedure kreeg hij een boete van 150 euro. Begin dit jaar werd een cipier opgepakt, die er van verdacht wordt op grootschalige wijze telen van en handel in hennep.

Tummers advertentie