Erepenning voor van Schoote na familliedrama

Nieuws Offenbeek

Afgelopen vrijdag ontving de heer Van Schoote een zilveren Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon uit handen van burgemeester Dassen-Housen. De heer Van Schoote krijgt deze erepenning voor zijn uitzonderlijk optreden tijdens het schietincident op 7 november 2013 in de Offenbekse wijk de Zonnedauw.

Op deze tragische dag schoot een man zijn ex-vriendin op straat neer. De heer Van Schoote heeft daarop de vrouw onmiddellijk hulp aangeboden en haar in veiligheid gebracht. Hij deed dat met gevaar voor eigen leven. Hij nam het slachtoffer, na een confrontatie met de dader, mee naar zijn eigen woning en alarmeerde de hulpdiensten. De dader heeft daarop zijn pogingen om de jonge vrouw te verwonden gestaakt en zich met zijn dochtertje in het ouderlijk huis van het slachtoffer verschanst. De tragische afloop van deze gijzeling staat nog vers bij vele in het geheugen. De burgemeester Petra Dassen noemt deze gebeurtenis een “Zwarte dag voor de gehele gemeenschap” (klik hier voor haar reactie).

Met de toekenning van deze erepenning, een hoge onderscheiding in Nederland, drukt de gemeente namens de nabestaanden en de gemeenschap de diepe dankbaarheid uit voor de moed en het menslievend hulpbetoon getoond door de heer Van Schoote op die bewuste dag in Offenbeek.

De Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon is een onderscheiding om iemand te belonen die een menslievende daad verricht met kenmerken van moed, beleid en zelfopoffering.

Tummers advertentie