Beeselse Lijst bestaat 25 jaar

Gem. Beesel Nieuws

De Beeselse Lijst bestaat dit jaar 25 jaar! Op 12 december 1989 werd Lijst Heldens ( met als boegbeeld Frits Heldens) omgeturnd tot de Beeselse LIjst. Om meer draagvlak te krijgen in de gemeente, maar vooral ook in het dorp Beesel, werd destijds gekozen voor een nieuwe naam, die na 25 jaar nog steeds wordt gevoerd: de Beeselse Lijst.

Frits Peeters, Sjra Spee, Ton Blomen, Piet Levels en Margriet Crins waren de pioniers van destijds en zijn nog steeds betrokken bij de partij. Zij worden thans gehuldigd als jubilarissen van de Beeselse Lijst. Niet mag worden vergeten de belangrijke rol die de helaas veel te vroeg overleden Sjra Hebben heeft gespeeld voor de politieke partij uit het dorp Beesels.
De jubilarissen zijn nog steeds actief voor de Beeselse Lijst, ieder op zijn of haar manier en samen met de ruim 30 andere leden . Als wethouder, raadslid, bestuurslid, lid of steunend lid hebben zij de Beeselse Lijst gemaakt tot wat ze nu is.
Op dit moment levert de Beeselse Lijst een wethouder, 3 raadsleden en 3 commissieleden aan de gemeente Beesel; een hoogtepunt binnen de historie en basis om ook de komende jaren actief te zijn voor de politiek in de gemeente Beesel.

Tummers advertentie