Dirigent Paul Jansen stopt na 26 jaar bij Gemengd Koor Beesel

Beesel

Paul Jansen stopt als dirigent van het Gemengd Koor Beesel. Maar liefst 26 jaar ‘zwaaide hij het stokje’ en zorgde er voor dat het koor tijdens concerten en optredens altijd goed voor de dag kwam. De pedagogisch-didactische achtergrond, als leerkracht muziek heeft hij ten volle benut bij het dirigeren van het Gemengd Koor. Onder zijn leiding bracht hij het koor naar ongekende hoogte. Eén van zijn hoogtepunten is ongetwijfeld de deelname aan het Nederlands korenfestival in 1992 waar onder zijn leiding promotie door het koor werd behaald naar de allerhoogste afdeling, de A-kroon. En ook het Europaproject dat werd uitgevoerd in samenwerking met Canto Lirico uit Heel in 2012 was een groot succes.

Paul Jansen zet er op 1 januari 2015, in goed overleg met het bestuur van het koor dus een punt achter. Gisteravond lichtte hij alle leden persoonlijk in over zijn besluit om te stoppen. Zesentwintig jaar is een lange periode en dus is het tijd voor een ‘frisse wind’.  Dat gaf Paul Jansen zelf aan als één van de redenen om te stoppen. Het koor betreurt het vertrek, maar beseft evenals Paul Jansen ook dat een nieuwe dirigent nieuwe impulsen kan geven.

Tummers advertentie