Reuver wint derby in eigen huis van Bieslo

Beesel Nieuws Reuver Sport

Vijfdeklasser Bieslo (5D) is zondagmiddag bij buurman Reuver tegen de eerste competitienederlaag aangelopen. Nadat alle kruitdampen waren opgetrokken, stond er een onverwacht hoge 3-0 score voor Reuver op het bord.

Terwijl de Beeselse verliezers hun Reuverse opponenten sportief feliciteerden, barstte er op het Reuverse sportpark Dijckerhof een gigantisch feest los. Begrijpelijk. Grote broer Reuver sloeg drie vliegen in één klap. Reuver blijft ongeslagen, neemt de koppositie van Bieslo over en mag zich voorlopig de beste voetbalploeg van de gemeente Beesel noemen. Over dat laatste waren vriend en vijand het roerend eens. De formatie van winnend trainer Martin Niemans liet afgelopen zondag zien dat het als een serieuze titelkandidaat moet worden beschouwd.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de overigens perfect leidende arbiter Berben zette Reuver de toon. Ruim zeshonderd toeschouwers zagen hoe koploper Bieslo, dat met twaalf punten uit de eerste vier duels het volle pond pakte, verkrampt speelde. Alsof de Beeselnaren kauwgum onder het schoenen hadden. Doorgaans trefzekere topschutters als Jasper van de Boel, Ron Sillen en Noud Schoolmeesters lagen aan de ketting van de Reuverse defensie.

Oefenmeester Har Bessems van Bieslo baalde bij het zien van zoveel onvermogen. Supporters van Bieslo keken hun ogen uit. Ze hadden veel meer strijdlust van hun ploeg verwacht. Het heilige vuur, de oorlog ontbrak, en dat was eigenlijk de verdienste van Reuver.

Het bij vlagen flets voetballende Bieslo moest trouwens oppassen voor de individuele klasse van Reuvernaren als Jaime Izquierdo, Donné van der Weide en Rowan Koppers. Telkens weer demonstreerden ze hun puike traptechniek. Gezien het spelbeeld verbaasde het niemand dat Reuver na een half uur via de vrijgelaten Bram Smeets de score opende: 1-0. Intussen hield sluitpost Roy Hendriks van Reuver bij de spaarzame Beeselse aanvallen zijn doel schoon.

 

Trainer Bessems van Bieslo probeerde zijn team in de pauze weer op de rails te krijgen, maar zijn hoop ging al snel in rook op. Pim Reijnen van Reuver maakte er vlotjes 2-0 van, waarna de sluwe Van der Weide de Beeselse derby definitief in het voordeel van de thuisclub besliste: 3-0.

Feest bij Reuver, droefenis bij Bieslo. Maar de Beeselnaren mogen verder dromen van de titel. Komende zondag staat in sportpark De Solberg het restant van het duel tegen laagvlieger Roermond op het programma. De wedstrijd werd enkele weken geleden in de 22ste minuut gestaakt nadat een voetballer van Roermond zijn been had gebroken. Ook moet Roermond het duel vanwege een rode kaart met tien man uitspelen. Bieslo verdedigt een 2-1 voorsprong. Als Bieslo wint, is het opnieuw lijstaanvoerder. En Reuver beseft maar al te goed dat het met de zege van zondag de slag heeft gewonnen, maar nog niet de oorlog.

De strijd om het kampioenschap duurt lang. Dat zal trainer Niemans van Reuver zijn formatie wekelijks duidelijk maken. Hetzelfde geldt voor oefenmeester Bessems van Bieslo. Hij en zijn team presteerden de voorbije weken – de zeperd van afgelopen zondag niet meegeteld –  buitengewoon goed.


Foto’s: David Dunnaway

Tummers advertentie