BVC Holyoke Belfeld genomineerd voor Van Gool sportprijs

Regio Venlo Sport

Volleybalvereniging BVC Holyoke uit Belfeld is genomineerd voor de Van Gool sportprijs van de gemeente Venlo. De club heeft de nominatie te danken aan het Nederlands Kampioenschap Zitvolleybal afgelopen jaar. De prijs is voor de beste sporter of sportvereniging van de gemeente. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het sportgala op vrijdagavond 28 november in Domani in Venlo.

Holyoke werd pas één keer eerder genomineerd voor deze prijs, in 2010. Toen ging die naar kanovaarster Eef Haaze. Het zitvolleybalteam van BVC Holyoke werd Nederlands Kampioen in 1988, 2010, 2011 en 2014. Het zitvolleybalteam gaat voor het tweede jaar op rij een samenwerking aan met Bayer Leverkusen. Duitse zitvolleyballers spelen en trainen mee in Belfeld om zo ervaring op te doen voor hun eigen nationale team omdat Duitsland geen reguliere competitie kent. Het team in Belfeld wordt getraind door Michael Overhagen van Bayer Leverkusen.

BVC Holyoke is de grootste binnensportvereniging van Belfeld en speelt bijna altijd 7 dagen per week volleybal in De Hamar in Belfeld op alle niveaus. De vereniging heeft ongeveer 260 leden waarvan bijna 100 jonger dan 18 jaar.

Tummers advertentie