Dumpafval in Reuver niet opgeruimd, ook in Beesel afval gedumpt

Gem. Beesel Nieuws Regio Peel en Maas Regio Venlo

In de gemeente Beesel zijn afgelopen dagen op meerdere plekken afval gedumpt. Volgens de politie werd er ook dumpafval gevonden tussen Rijkel en de Berkenhutweg in Beesel. De resten afval die woensdag werden gevonden aan de Hoverheideweg in Beesel zij nog steeds niet opgeruimd.

Volgens de politie is dat een taak van de gemeente. De gemeente was op de hoogte van de dumping, echter zijn zij nog niet overgegaan tot opruimen van het afval.

Donderdag is er in de gemeenten Venlo en Venray een grootschalige milieucontrole uitgevoerd. Het doel van de politie en haar netwerkpartners hiervan is om onder andere de handhaving van bijvoorbeeld groen- en dierenwetten te verzorgen en afvaldumpingen tegen te gaan. In totaal hebben 25 medewerkers van diverse instanties meegewerkt aan deze controle. Daarbij werden verschillende personen betrapt en bekeurt op overtredingen.

** Update **
Volgens burgemeester Petra Dassen liggen de zakken op grondgebied van de buurgemeente Venlo. En zijn zij verantwoordelijk voor het opruimen er van.

afval reuverFoto: David Dunnaway

Tummers advertentie