Sterk Reuver bekert verder, duur puntverlies voor Bieslo

Beesel Nieuws Reuver Sport

Vijfdeklasser Reuver (5D) heeft afgelopen zondag de derde bekerronde bereikt. De formatie van trainer Martin Niemans won in Mierlo met 2-5 van Mifano uit 5E. Aanvaller Tico Janssen scoorde drie keer.

Reuver begon sterk, maar moest met lede ogen toezien hoe Mifano via de vrijgelaten Kevin Verberne de score opende: 1-0. Na die tegenvaller waren de Reuverse gasten weer bij de les. Janssen bracht Reuver volkomen verdiend op gelijke hoogte (1-1), waarna ploegmakker Tom Vullers voor de 1-2 zorgde. De tweede helft leverde Reuver optimaal rendement op. Sjoerd Smits scoorde de 1-3, waarna dezelfde Janssen met twee fraaie treffers het duel besliste: 1-5. Het tegendoelpunt van Verberne (2-5) viel te laat. „Een compliment voor de hele groep”, vertelde oefenmeester Niemans van Reuver na afloop. „Vergeet niet dat die Brabantse ploegen voor elke meter blijven knokken. Vandaag was dat ook zo. Gelukkig bleef iedereen attent.

In de competitie verzuimde Bieslo (5D) om de koppositie van Reuver over te nemen. Het team van trainer Har Bessems verknalde thuis in het 65 minuten durende restant een 3-1 voorsprong tegen laagvlieger Roermond (3-3), dat vanwege een rode kaart met tien man moest spelen.

Dave Fermont van Roermond benutte in blessuretijd een strafschop: 3-3. Meteen daarna floot arbiter Benyahya de wedstrijd af. Bieslo heeft door de remise een punt achterstand op Reuver. Het duel tussen Bieslo en Roermond werd begin september in de 25ste minuut bij een 2-1 voorsprong voor Bieslo gestaakt nadat een voetballer van Roermond zijn been had gebroken. Eerder kreeg Dries Vanoosterhout van Roermond een rode kaart. Bieslo startte met een numerieke meerderheid aan het restant. Toen Thijs Driessen namens Bieslo de 3-1 maakte, leek Roermond geklopt. Dennis Muratovic (vrije trap) en Fermont beslisten echter anders: 3-3.

Tummers advertentie