Patiënten weg uit ziekenhuis Roermond om stroomstoring

112 Regio Roermond

Door een stroomstoring in Roermond zit het Laurentius Ziekenhuis in diezelfde plaats zonder stroom. Een deel van de patiënten wordt geëvacueerd. Het gaat om patiënten die van de stroomvoorziening afhankelijk zijn. Ze worden naar andere ziekenhuizen gebracht, zei een woordvoerster van het ziekenhuis. Bij het ziekenhuis is een crisiscentrum ingericht. Om hoeveel patiënten het gaat is niet bekend.

De storing heeft een deel van het centrum getroffen. In totaal zitten 650 aansluitingen zonder stroom, waaronder het gemeentehuis. Dat maakten brandweer en netbeheerder Enexis dinsdagochtend bekend. De hulpdiensten sloegen groot alarm toen bleek dat ook het ziekenhuis een elektriciteit meer had en de noodstroom aggregaat faalde. Normaal gesproken hoort het noodaggregaat bij een stroomstoring automatisch direct stroom te leveren, zodat de medische zorg aan de patiënten niet in gevaar komt. Waarom dat dinsdagochtend mis ging, is onduidelijk. Volgens directeur Thiadens is ook voor het starten van een noodaggregaat elektriciteit nodig, en die was er niet. Het ziekenhuis laat samen met Enexis uitzoeken waarom de noodstroom niet werkte. De Inspectie voor de Gezondheidszorg wordt geïnformeerd. Volgens een Enexis-woorvoerder komt het vrijwel nooit voor dat een noodstroomapparaat in een ziekenhuis dienst weigert.

Graafwerkzaamheden
De storing werd volgens Enexis veroorzaakt tijdens graafwerkzaamheden aan de Willem II Singel in Roermond. Bij het rooien van een boom werd een kabel geraakt. De kabel werd snel gerepareerd door Enexis, na een uur had iedereen weer stroom.Foto’s: Ilona Grosveld

Tummers advertentie