OM dagvaardt oud-wethouder Van Rey wegens corruptie en witwassen

Nieuws Regio Roermond

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de oud-wethouder van de gemeente Roermond J. van Rey dagvaarden voor een openbare terechtzitting januari volgend jaar bij de rechtbank Rotterdam. Hij moet daar onder andere vanwege corruptie verschijnen op een zogenoemde regiezitting in zijn strafzaak. De advocaat van Van Rey is daar vrijdag van op de hoogte gebracht door het OM. Twee medeverdachten, projectontwikkelaar P.J.J. van P. en oud-wethouder van Roermond T.J.J.M. S. worden wegens omkoping gedagvaard. Ook hun advocaten zijn vandaag geïnformeerd.

Van Rey wordt gedagvaard vanwege actieve ambtelijke omkoping, verkiezingsfraude, passieve ambtelijke omkoping en het witwassen van ruim 175.000 euro. Hij beschikt al enkele maanden over een voorlopige tenlastelegging voor de actieve ambtelijke omkoping en de verkiezingsfraude om zich voor te bereiden op de openbare terechtzitting.

Daar komen binnenkort de voorlopige tenlasteleggingen voor de passieve ambtelijke omkoping en het witwassen bij. Vanwege de nog voortdurende getuigenverhoren bij de rechter-commissaris verwacht het OM een definitieve tenlastelegging medio december te kunnen uitbrengen.

Het einddossier van de Rijksrecherche en de FIOD wordt door het OM medio november verwacht. Het dossier, dat meer dan 100 ordners omvat, zal ook digitaal beschikbaar worden gesteld. Op de regiezitting kunnen de advocaten van de verdachten hun wensen voor verder onderzoek kenbaar maken. Het is nog niet bekend wanneer de strafzaak tegen de verdachten inhoudelijk kan worden behandeld.

Tummers advertentie