Bubble Soccer haalt 291,94 euro op voor goed doel

Events Nieuws Reuver Sport

De inzamelingsactie Bubble Soccer heeft zaterdag 291,94 euro opgehaald voor het goede doel Spieren voor Spieren. Er hadden zich 36 deelnemers ingeschreven die waren onderverdeeld in 9 teams. Gehuld in grote luchtballen was het voor ieder team de uitdaging om binnen 7 minuten zoveel mogelijk doelpunten te maken. Het team Cugi Leut, uit België was uiteindelijk het ‘beste’ team van de dag.

Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, fietsen, spelen en sporten! Voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Zij hebben een spierziekte en dat beperkt hen in alles wat ze willen en kunnen. Spieren voor Spieren zet zich in om de kwaliteit van leven van deze kinderen te verbeteren. Spieren voor Spieren maakt op dit moment meerdere baanbrekende onderzoeken mogelijk naar de spierziektes SMA, Duchenne, FSHD, Myotone Dystrofie, Pompe,Congenitale Spierdystrofie en Guillain-Barré. Voor SMA is in 2011 het Spieren voor Spieren SMA expertisecentrum van start gegaan. Voor FSHD is eind 2013 het Spieren voor Spieren FSHD Expertisecentrum gestart.


Foto’s: David Dunnaway

Tummers advertentie