Uitvoeringen Stichting Toneelgroep Reuver

Events

De Richel

Op vrijdag 31 oktober, zaterdag 1 en zondag 2 november spelen de senioren van onze vereniging  het stuk “De Richel” van Ton Davids.
De regie is in handen van Tom Derkx.

“De Richel” is een opvanghuis voor thuis- en daklozen.
Toos,  de ‘oer-vrijwilligster’ heeft de leiding, en de minder gelukkigen in de samenleving helpen is  haar levensdoel. Ze krijgt hulp van vrijwilligster Pien. Maar doet ze dit om te helpen, of voor haar zelf?
De bewoners hebben ieder hun eigenaardigheden. Eduard is een aan lagerwal geraakte acteur die troost heeft gevonden in de alcohol. Rika een klassieke zwerfster, met winkelwagentje. Dit wagentje dient bij haar ook als kinderwagen voor haar pop Liesje, die in haar ogen een echt kind is.
Jotie is een junk die probeert een daklozenkrant te verkopen. En Wanda is een hoer op haar retour, maar probeert toch nog geld te verdienen.
Ze zijn blij dat ze in “De Richel” hun plekje hebben gevonden. Een voormalige bewoner Meneer Wassman probeert toch weer opnieuw in “Pension de richel” een plaatsje te krijgen, maar of dat lukt? Mevrouw Meerman, de buurvrouw heeft namelijk met de buurt een actie ondernomen om het pension te sluiten; “De Richel” voldoet volgens haar niet meer aan het bestemmingsplan.

Zouden de bewoners het pand echt moeten verlaten? En wat gaat Toos daar aan doen…

Tijden:

vrijdag 31 oktober aanvang :  20.00 uur
zaterdag 1 november aanvang :  20.00 uur
zondag 2 november aanvang :  14.30 uur

 Meer info of reserveren? Kijk op: http://www.toneelreuver.nl/

DeRichel

Tummers advertentie