Grote stroomstoring in Midden-Limburg

112 Gem. Beesel Regio Venlo

Heel Reuver, Belfeld Maasbree, Baarlo, Steyl, Kessel & Tegelen zit sinds dinsdagmiddag half 2 zonder stroom. Winkels maar ook zorg instellingen ondervinden de meeste overlast van de storing. Winkels waren gesloten zolang de storing duurde. Rond 14:30 keerde de stroom weer terug op het netwerk. In totaal 21.000 adressen zaten dinsdagmiddag ruim een uur zonder spanning. Dat kwam door problemen bij het hoogspanningsstation van Tennet in Belfeld. Verschillende mensen zaten in de lift toen de storing begon, de brandweer heeft in Reuver 3 personen uit de lift gehaald. Ook in Steyl zat iemand vast in een lift.

Het vakantie park de Lommerbergen had geen last van de stroomstoring. De plaza voorziet zich zelf van stroom, wel werd het zwemwater van het subtropisch zwembad nauwlettend in de gaten gehouden. Maar er werden geen afwijkingen gemeten. Volgens het park was het ook niet druk in de plaza, en was het heerlijk weer om buiten te zitten.

Op verschillende straten was na de storing geen waterdruk. Mogelijk dat WML pompen opnieuw moet opstarten na de storing. Een half uur na de storing zou ook de waterdruk weer terug zijn op het netwerk.

Foto: David Dunnaway

Tummers advertentie