PvdA twijfelt aan het Molenveld-zuid project

Gem. Beesel Nieuws

Ingezonden door: PvdA Beesel

Molenveld-Zuid, nu genoemd Oppe Brik, is begonnen als een goed plan voor de Gemeente Beesel. Eindelijk de oude fabrieken weg uit de dorpskern. Een klein deel daarvan wordt bewaard als aandenken aan het verleden. In de plaats van deze fabrieken worden nieuwe o.a. woningen gebouwd en er is plaats voor een school (Broekhin). Prima ideeën voor het hart van de gemeente.

Op 6 oktober vergaderde de gemeenteraad over dit plan. De PvdA is als enige fractie kritisch op de plannen en diende vanwege de financiële risico’s een motie in om het plan niet door te laten gaan.

Er is onderzoek gedaan naar het behoud van het deel van de fabriek wat bewaard zou blijven. Ook is er onderzoek gedaan naar deze plaats als locatie voor een school. Deze onderzoeken pakten niet goed uit. De rest van het plan is dan uiteindelijk vrijwel alleen maar woningbouw. De PvdA denkt dat met de huidige leegstand van woningen en de wetenschap dat de bevolking gaat vergrijzen de verkoop van de woningen niet gemakkelijk zal gaan of zelfs slecht gaat lopen.

Verder stoort het de PvdA dat de besluitvorming rond alles wat met de benodigde grond voor dit plan te maken heeft geheim moet blijven. In principe kregen we alleen te horen dat de begroting “rond” is. Dat is toch mooi zou je zeggen. Alleen is er een groot financieel risico als de verkoop van de woningen niet zo gaat als men verwacht of hoopt.

Wij denken dat de hoge verwachtingen van het hele plan moeten worden bijgesteld en dat de plannen opnieuw moeten worden bekeken in combinatie met de al genoemde leegstand in de gemeente. Wat betreft Broekhin kan er worden uitgebreid op de huidige plek (Parklaan).

Ook in de gemeentepolitiek worden keuzes gemaakt. Jammer dat er nu zoveel wordt ingezet op het plan Molenveld-Zuid

VLP / CDA / Beeselse Lijst: dat had beter gekund.
Gemeente Beesel: blijf groen, blijf sociaal en blijf verstandig.

Tummers advertentie